Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Plenković u Virovitici pustio u rad uređaj za MR vrijedan osam milijuna kuna

Nova oprema kupljena je u okviru projekta „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice“ kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija dnevnih kirurgija te dnevne bolnice

Objavljeno 01.03.2019
Tamara Lemajić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je na prigodnoj svečanosti u virovitičkoj Općoj bolnici pustio u rad uređaj za magnetsku rezonancu, vrijedan osam milijuna kuna.

„Danas jasno prepoznajemo prioritete ravnomjernog razvija Hrvatske, digli smo intenzitet partnerstva  dijaloga sa županijama i gradovima, učinili puno na funkcionalnoj decentralizaciji, a jedinicama lokalne samouprave omogućili financijsku snagu “, rekao je premijer.

Nova oprema kupljena je u okviru projekta  „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice“ kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija dnevnih kirurgija te dnevne bolnice. Projekt opremanja i dogradnje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, vrijedan 50 milijuna kuna, odobren je u stopostotnom iznosu za financiranje na pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

„Magnetskom rezonancom pacijenti u virovitičkoj bolnici imat će kvalitetniju i bolju skrb. Siguran sam da će  doprinijeti svim pacijentima koji gravitiraju virovitičkoj bolnici i poboljšati uvjete i kvalitetu rada za stotinjak liječnika i cijelog medicinskog osoblja“, rekao je Plenković.
Opremanje Opće bolnice Virovitica financijski je najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Premijer i predsjednik HDZ-a Plenković je u Virovitici je na obilježavanju 29. godišnjice osnutka ogranka HDZ-a.

Prije svečanog skupa novinarima je ponovno komentirao jučerašnji slučaj obiteljskog nasilja na Paga kao i tzv. slučaj Daruvarac.

“Napravili smo sve što se moglo, inspekcijske nalaze, ministrica je bila jučer cijeli dan u Zadru, a danas je tamo provela dio dana Dobila je preliminarne nalaze, već je predložila razrješenje ravnateljice, uočeni su neki propusti. To su sve stvari koje nas upućuju na to da moramo ojačati sustav države koji će prije svega zaštititi prava djece, istaknuo je Plenković.

Kako je rekao, u zadnje vrijeme je jako puno tih izrazito negativnih primjera i slučajeva.  “Kao društvo se moramo voditi time da se nasilje sprječava, da se počinitelji najstrože sankcioniraju. Tu zaista mislim da ćemo morati, kao što je bio slučaj premlaćivanja djevojke u Zadru, vidjeti što treba učiniti da Zakon o kaznenom postupku bude bolji i da se neke nedoumice u sudskoj praksi: koliko može trajati pritvor, koliko i u kojim slučajevima se mogu izricati mjere opreza, moramo vidjeti koje su donje granice za neka kaznena djela, jesu li dovoljne, a ne da netko tko počini takva strašna kaznena djela dobiva blage kazne ,rekao je premijer Plenković,

Premijer i predsjednik HDZ-a Plenković na obilježavanju 29. godišnjice HDZ-a u Virovitici rekao je kako taj grad ima 30 posto više izvornih prihoda nego prije, a da je takva situacija i širom Hrvatske. HDZ je predvodnik u procesu demokratizacije i stjecanju samostalnosti, neovisnosti, međunarodnog priznanja, obrane i oslobođenja okupiranih teritorija Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja a HDZ-ova Vlada  „gurala je cijeli proces hrvatskog članstva u Europskoj uniji“, rekao je Plenković.

 

(Hina)

Tagovi: andrej plenković, magnetna rezonanca, opća bolnica, virovitica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE