Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Plenković: UN-ovo izvješće o klimi “zvono na uzbunu”

"Zalagat ćemo se za hrabre iskorake radi ostvarenja niskougljične budućnosti"

Objavljeno 13.08.2021
Ivona Amidžić

Premijer Andrej Plenković UN-ovo izvješće o klimi s dramatičnim upozorenjima nazvao je “zvonom na uzbunu za odlučniju borbu protiv globalnog zatopljenja”.

Na @COP26 (UN-ovoj konferenciji) u Glasgowu sve države trebaju finalizirati akcijske planove kako bismo ostali ispod 1,5° C zatopljenja, napisao je Plenković na twitteru nakon objave UN-ova izvješća o klimi i upozorenja da bi globalno zagrijavanje moglo neke dijelove svijeta učiniti nenaseljivim.

U izvješću UN-ova Međuvladina panela o klimatskim promjenama (IPCC) znanstvenici predviđaju da će visoka razina stakleničkih plinova u atmosferi uzrokovati klimatske probleme i idućih desetljeća, poput toplinskih valova, uragana i drugih vremenskih ekstrema.

“Zalagat ćemo se za hrabre iskorake radi ostvarenja niskougljične budućnosti”, poručio je hrvatski premijer na twitteru.

Konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama 2021. (COP26) održat će se krajem godine u škotskom Glasgowu. Države članice UN-a nastavit će pregovore s ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova i ublažavanja posljedica klimatskih promjena.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: globalno zatopljenje, izvješće, klima, plenković, uzbuna,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE