Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Pobjeda Vatrenih protiv Islanda najgledanija do sada na Svjetskom prvenstvu

1.792.744 gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti

Objavljeno 28.06.2018
Alan Srčnik

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Islandom od 2-1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu  u Rusiji u utorak  navečer na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.792.744 gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti.

O velikom  zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila prvo mjesto u svojoj skupini D govori i podatak kako je 73,5 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu, što znači kako ju je pratilo sedam od deset gledatelja koji su bili pred malim ekranima.

Također, udio u gledanosti Drugog programa HRT-a u udarnom terminu od 19,00 do 23,00 sata jučer je iznosio 61 posto, što je  više od svih ostalih televizija zajedno.

Pored toga, nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta. Riječ je o do sada najgledanijoj hrvatskoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Prije toga, pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Argentinom (3-0) na SP-u u Rusiji u četvrtak navečer na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.759.747 gledatelja.

Hrvatska radiotelevizija za je svoje gledatelje osigurala prijenose za sve 64 utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz to, moguće ih je pratiti i na posebnom eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2).

Sljedeći nastup izabranika Zlatka Dalića, ovoga puta u osmini finala Svjetskog prvenstva bit će protiv Danske  u nedjelju  1. srpnja  u 20.00 sati u Nižnjem Novgorodu.

(Hina)

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE