Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Počela podjela 800 božićnih darova za stradalu djecu Siska i Banovine

Podjela darova učenicima nižih razreda osnovnih škola, počela je u sisačkoj Osnovnoj školi "Braća Ribar", za djecu sisačkog područja

Objavljeno 20.12.2021
Ivona Amidžić

Hrvatski Crveni križ je u Sisku uoči blagdana, ali i prve godišnjice od razornog potresa na Banovini, u nedjelju počeo podjelu 800 božićnih darova za mališane čije su obitelji stradale od potresa i djecu iz socijalno ugroženih obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije.

Podjela darova učenicima nižih razreda osnovnih škola, počela je u sisačkoj Osnovnoj školi “Braća Ribar”, za djecu sisačkog područja.

Do Božića, tijekom idućeg tjedna podjela će se nastaviti u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Početku akcije bio je nazočan i izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt, koji je rekao kako su ova djeca kroz proteklih godinu dana proživjela traume i ova je akcija simboličan čin da im se pokaže da nisu zaboravljena.

“Želimo da djeca znaju da smo uz njih. Trudimo se da im kroz pažnju, koju im pružamo, olakšamo ovo teško razdoblje i na neki način označimo da dolazi bolje razdoblje. Želimo da taj optimizam uoči blagdana prenesu i u svoje obitelji”, rekao je Markt.

U suradnji sa svojim donatorima, aktivisti Crvenog križa su pripremili darove sa slatkišima, slikovnicama, dekicama i igračkama.

Osim Roberta Markta, blagdane su mališanima čestitala i ravnateljica OŠ “Braća Ribar” Vesna Šebek. Uz veliko veselje, uručenje darova je popraćeno i prigodnim druženjem mališana.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: Banovina, božić, darovi, djeca, sisak, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE