Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih u Zagrebačkoj županiji

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih velikom Turnejom radosti započet će u srijedu u Rugvici

Objavljeno 04.03.2020
Ivona Amidžić

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Osnovne škole Rugvica u srijedu, 4. ožujka s početkom u 9.00 sati. Rugvicom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 22 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja dobila je Rugvica u Zagrebačkoj županiji.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrepa u Coca-Cola Cup corneru i izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

”Youth Sports Fair Chance” projekt

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt ”Youth Sports Fair Chance”.

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus+ Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Tagovi: Igre mladih, osnovna škola rugvica, plazma, rugvica, turneja radosti, zagrebačka županija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE