Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Policija nije utvrdila povezanost Daruvarca i maloljetnika koji je prijetio njegovoj žrtvi

Dosad nije utvrđena povezanost 17-godišnjaka s bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela

Objavljeno 08.02.2019
Lucija Tokić

U prostorije zadarske policije priveden je 17-godišnjak osumnjičen da je preko društvenih mreža poslao prijeteće poruke 18-godišnjoj L. G., koju je prošle godine brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac (31), a prema policijskim podacima do sada nije utvrđena njegova povezanost s Daruvarcem.

Voditelj službe kriminalističke policije u Zadru Bore Mršić novinarima je kazao da dosad nije utvrđena povezanost 17-godišnjaka s bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela.

“Policija je po zaprimljenoj prijavi poduzela sve potrebne aktivnosti vezane uz zaštitu obitelji oštećene djevojke. Također, po našoj prosudbi, i dalje ćemo poduzimati takve ili slične radnje”, rekao je Mršić. Dodao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će obuhvatiti i pretragu mladićeva doma.

Prijetnje na društvenim mrežama upućene su u srijedu navečer majci pretučene L. G., što je ona odmah prijavila policiji. U poruci se prijeti smrću majci, pretučenoj djevojci i njezinoj sestri, a pošiljatelj se potpisao kao “prijatelj od Daruvarca”.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, a u nedjelju 10. veljače bit će pušten na slobodu. Budući da je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to istječe 10. veljače.

 Nove mjere opreza za Daruvarca

“Kovačeviću su ukinute mjere opreza, od redovitog javljanja policiji, do oduzimanja osobnih isprava te zabrane približavanja i kontaktiranja žrtve i napuštanja prebivališta. Vraćene su mu putovnica i osobna iskaznica, a s obzirom na okolnosti i prijetnje koje su se pojavile u javnosti, Općinsko državno odvjetništvo predložilo je Općinskom sudu u Zadru ponovno određivanje mjera opreza za Darka Kovačevića Daruvarca. Predloženo je privremeno oduzimanje osobnih isprava, redovito javljanje policiji, zabrana napuštanja prebivališta te zabrana približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom. O prijedlogu ODO-a odlučivat će danas izvanraspravno vijeće Općinskoga suda u Zadru”, potvrdio je Hini glasnogovornik zadarskog Općinskoga suda Denis Klarendić.

(Hina)

foto: HINA/ ds

Tagovi: Darko Kovačević, daruvarac, prijetnje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE