Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Policija traga vandalima koji su crvenom bojom oskrvnuli Tuđmanov spomenik

 "Mi smo temeljem upita medija uputili policijske službenike na teren, utvrdili smo da se zaista radi o tome da je netko bojom u visini očiju polio spomenik''

Objavljeno 18.03.2019
Antonela Verković

Splitska policija traga za vandalom ili više njih koji su jutros crvenom bojom obojali oči i tako oskrvnuli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na Obali kneza Domagoja u splitskoj gradskoj luci.

Iz policije se u ponedjeljak doznaje kako su prvu dojavu o boji na očima Tuđmanova spomenika dobili nešto prije podneva, i to od novinara koji su to prvi primijetili.

Potom su poslali policijsku ekipu koja je obavila očevid te o svemu izvijestila gradsku komunalnu službu koja bi, kako se očekuje, na teren trebala izići sutra te tada najvjerojatnije i popraviti štetu na spomeniku.

Ana Čepić iz splitske policije rekla je Hini kako je spomenik, odnosno oči na glavi prvog hrvatskog predsjednika, zaliveni crvenom bojom te da se još ne zna je li i oštećen.

“Mi smo temeljem upita medija uputili policijske službenike na teren, utvrdili smo da se zaista radi o tome da je netko bojom u visini očiju polio spomenik. Obavijestili smo komunalno i oni će obaviti svoj dio posla, a mi ćemo napraviti svoj dio posla kako bi pronašli počinitelja”, kazala je Čepić.

Spomenik dr. Franji Tuđmanu postavljen je zapadno od nadbiskupske palače sredinom svibnja 2013. godine, za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Željka Keruma.

Rad je arhitekta Branka Siladjina i kipara Zorana Jurića, a zaliven u bronci u visini od tri metra, a Splićane je koštao oko 800 tisuća kuna.

(Hina)

FOTO: FaH/ Mario STRMOTIĆ /ds

Tagovi: ana čepić, franjo tuđman, kip, policija, tuđman, vandali,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE