Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Policija utvrđuje identitet hrvatskog navijača napadnutog u Rusiji nakon utakmice s Argentinom

Policija je u subotu pozvala sve koji imaju saznanja o hrvatskom navijaču da im se jave radi utvrđivanja njegova identiteta.

Objavljeno 24.06.2018
Alan Srčnik

Policija je u subotu pozvala sve koji imaju saznanja o hrvatskom navijaču kojega su u četvrtak na stadionu nakon utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Argentine napala četvorica Argentinaca da im se jave radi utvrđivanja njegova identiteta.

Napad četvorice argentinskih navijača na dvojicu Hrvata dogodio se u prolazu stadiona u Nižnjem Novgorodu, blizu ulaska na tribinu, a privatna snimka napada putem društvenih mreža obišla je svijet.

„Na inicijativu hrvatskih policijskih časnika za vezu, ruska je policija u suradnji sa argentinskim policijskim službenicima provela kriminalističko istraživanje događaja te je utvrđen identitet četiriju argentinskih navijača, počinitelja ovog napada.

Međutim, u svrhu poduzimanja daljnjih radnji i procesuiranja počinitelja ovog napada potrebno je utvrditi identitet oštećenog hrvatskog navijača, a koji za sada nije poznat.

Pozivamo oštećenog hrvatskog navijača, kao i ostale osobe koje imaju saznanja o njegovom identitetu da sva korisna saznanja jave na 01 6122 411 ili 01 6122 305 ili elektroničkom poštom na sport@mup.hr”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Argentinsko ministarstvo sigurnosti ranije je izvijestilo da će zatražiti deportaciju četvorice svojih nasilnika.

Ponašanje četvorice svojih navijača argentinski mediji opisali su kao “brutalno i neobjašnjivo”. Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen i ulazak na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.

Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu s 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.

(Hina)

Tagovi: napadnut navijač, svjetsko prvenstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE