Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Pompeo vjeruje da Sjeverna Koreja razumije što znači denuklearizacija

Pompeo je kazao da će voditi pregovore s Pyongyangom i da je optimističan da će SAD dobiti natrag posmrtne ostatke američkih vojnika iz Korejskog rata

Objavljeno 28.06.2018
Alan Srčnik

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu da vjeruje da Sjeverna Koreja razumije koliko SAD želi potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka, dok dvije zemlje pregovaraju o tom pitanju nakon nedavnog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong UN-a.

“Mi smo prilično nedvosmisleni u našim razgovorima o tome na što mislimo kada kažemo potpuna denuklearizacija”, rekao je Pompeo na saslušanju u Senatu.

Pompeo je kazao da će voditi pregovore s Pyongyangom i da je optimističan da će SAD dobiti natrag posmrtne ostatke američkih vojnika iz Korejskog rata “u ne tako dalekoj budućnosti”.

Pompeo se osvrnuo i na upravo najavljeni summit Trumpa i Putina, kazavši da Trump vjeruje da bi Rusija trebala biti uključena u razgovore o globalnim vanjskopolitičkim pitanjima.

Kazao je uz to da će Trump na sastanku s Putinom naglasiti da je rusko miješanje u američke izbore neprihvatljivo.

Odgovarajući na pitanje bi li Rusija trebala biti dio G7, Pompeo je kazao da bi Trump trebao govoriti za sebe. “Predsjednik duboko vjeruje da se ne može izbjeći da Rusija bude dio tih važnih geostrateških razgovora (…)”, kazao je.

(Hina)

Tagovi: pompeo, sad, sjeverna koreja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE