Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Poplave u BiH: Pojedina naselja prometno odsječena

Građani prijavljuju probleme i u opskrbi vodom i strujom

Objavljeno 14.05.2019
Lucija Tokić

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave na sjeveru i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje su  prometno odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom, javljaju u utorak agencije i lokalni mediji.

Rijeke koje su se izlile na sjeveru Bosne i Hercegovine prouzročile su prekid prometa na pojedinim dionicama, a najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića, javljaju lokalni mediji.

Na području općine Teslić proglašeno je izvanredno stanje, jer su se izlile sve rijeke na tom području. Prekinuta je i sva prometna komunikacija zbog vode, ali i odrona, tako da nije moguće putovati ni prema Doboju, ni prema Banjoj Luci.

U Banjoj Luci od ponedjeljka navečer proglašeno je izvanredno stanje, pripadnici Civilne zaštite su u stanju pripravnosti, raspoređeni na kritična mjesta na području grada zbog eventualnih poplava.

Sirene za uzbunu oglasile su se u ponedjeljak navečer u Čelincu, nedaleko od Banje Luke, a nabujala rijeka Vrbanja odnijela dio privremenog pješačkog mosta, javlja Alternativna televizija.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite upozoravaju na dodatni porast vodostaja Une i Sane u toku noći i u utorak, pa su na područje Sanskog Mosta uputili svoje timove.

Strah od velikih poplava poput onih iz 2014. u Sanskom Mostu raste iz sata u sat, a Sanjane je u ponedjeljka uzbunila sirena koja se čula u popodnevnim satima, objavio je portal Klix.ba.

 

 

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: bih, poplave,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE