Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Popunjeni gotovo svi bolnički kapaciteti čakovečke bolnice

Svi jedva čekaju da se ponovno krene i s kirurškim dijelom koji je stao zbog velikog priljeva pacijenata

Objavljeno 13.12.2021
Ivona Amidžić

Na liječenju u čakovečkoj bolnici trenutačno je 113 pacijenata pozitivnih na koronavirus i 180 koji nisu covid pozitivni, što znači da su gotovo svi bolnički kapaciteti popunjeni, rekao je u ponedjeljak za Hinu ravnatelj bolnice Igor Šegović, napominjući da je stanje ipak pod kontrolom.

Ipak, s obzirom na sve manje novozaraženih osoba, ravnatelj Šegović je istaknuo kako se nadaju da će se i broj hospitaliziranih covid pacijenata početi smanjivati jer, kako je rekao, svi jedva čekaju da se ponovno krene i s kirurškim dijelom koji je stao zbog velikog priljeva pacijenata.

„Jedinica intenzivnog liječenja koja liječi covid pacijente je puna, gotovo svi respiratori i uređaji za kisik su u funkciji, ali ono što je dobro, situacija je pod kontrolom, aparata ima, osoblja također imamo i svi pacijenti su zbrinuti”, istaknuo je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

Iako je medicinsko osoblje već umorno, izdržat će sve, rekao je i dodao da medicinskom osoblju čakovečke bolnice od prvog dana pomažu i specijalizanti, a pomoć je stigla i izvana.

„Iako će ta pomoć uskoro otići u svoje matične bolnice, i dalje ćemo zbrinjavati pacijente samo uz pomoć naših snaga”, rekao je ravnatelj Šegović.

 

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: bolnica, čakovec, covid, koronavirus,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE