Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Posjet Grazu praktičniji i povoljniji – GRAZ Card

Zahvaljujući novoj kartici GRAZ CARD, posjet Grazu ne samo da je održiviji, već i praktičniji i povoljniji

Objavljeno 09.05.2022
Andrija Lukretić

Obilje kulture i potpuna mobilnost: slijedeći taj moto, Graz Tourismus graztourismus.at u suradnji s ÖBB Personenverkehr AG predstavio je 1. travnja 2022. novu karticu za turiste. Zahvaljujući novoj kartici GRAZ CARD, posjet Grazu ne samo da je održiviji, već i praktičniji i povoljniji – najvažnije gradske znamenitosti možete posjećivati ili koristiti koliko god želite. Na taj se način promiče korištenje javnog gradskog prijevoza i doprinosi održivom načinu putovanja.

Kartica može važiti 24, 48 ili 72 sata i sadrži najvažnije ponude za aktivne turiste željne upoznavanja kulture. Po cijeni od 26 EUR (za 24 sata) mogu se koristiti sljedeće usluge, i to bez ograničenja tijekom cijelog razdoblja važenja:

• Javni prijevoz unutar tarifne zone 101. Između ostalog uključuje zračnu luku, ali i prijevoz uspinjačom ili liftom do brda Schlossberg.
• Muzeji uključuju sve lokacije Univerzalnog muzeja Joanneum (Universalmuseum Joanneum) u Grazu, ali i Austrijski muzej na otvorenom (Österreichisches Freilichtmuseum) u Stübingu. Tu su i Muzej grada Graza u ulici Sackstraße (Graz Museum Sackstraße) i Muzej Schlossberg (Graz Museum Schlossberg).
• Prigodna obiteljska ponuda: dvoje djece mlađe od 15 godina ima pravo na besplatan ulaz uz predočenje kartice Graz Card
Zahvaljujući fantastičnoj suradnji s ÖBB-om, karticu Graz Card možete kupiti po povoljnoj cijeni putem poveznice www.graz-card.com u online prodavaonici karata ÖBB-a. Kartica je također dostupna na svim ÖBB šalterima za kupnju karata diljem Austrije. Graz Card možete kupiti i na licu mjesta u turističkim uredima Tourismusinformation Region Graz u ulici Herrengasse ili uredima ServiceCenter der Verbundlinie (nekadašnji Mobil Zentral).

JAMES RIZZI – MY NEW YORK CITY, 26.05. – 04.09.2022. www.rizzi-grat.at
U Austriji će po prvi put biti predstavljena velika izložba Jamesa Rizzija „My New York City“ („Moj New York City“). U suradnji sa sajmom Messe Graz biti će izložena djela njujorškog pop-art umjetnika Jamesa Rizzija. U glavnom gradu Štajerske zorno će biti prikazana slojevita genijalnost slavnog pop-art umjetnika, i to kroz djela koja dočaravaju mnoge aspekte New Yorka, od Sohoa do Times Squarea.

Predstavljamo Vam…
• najveću svjetsku izložbu Rizzijevih djela s više od 1600 umjetničkih djela,
• opsežna i višestruka retrospektiva djela nastalih tijekom više od 40 godina,
• rane radove iz studentskih dana, rijetko prikazana umjetnička djela iz privatnih zbirki, neobjavljene nacrte i nedovršene radove,
• Rizzijev atelje s namještajem, panoramskim zidovima, LED prozorima i slikama njegovih zidova,
• odgovor na pitanje kako nastaje 3D papirnata skulptura,
• Kids’ Artline – umjetnost u visini očiju prilagođena djeci,
• kao i Art-Shop s ekskluzivnim izdanjima i odabranim raritetima.

Novootvorenje u lipnju 2022.
Motel One na trgu Jakominiplatz Hotel raspolaže sa 160 soba i bar/lounge prostorom. Lounge prostor biti će opremljen radnim stolovima za opušten rad u hotelu. U interijeru hotela stapaju se moderni i povijesni elementi Graza. Umjetnički duo Decasa izradit će umjetničku instalaciju. Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji – pješice možete doći do starog grada i središnjeg okretišta, tako da tramvajem vrlo lako možete upoznati sve dijelove grada.

www.graztourismus.at
info@graztourismus.at

Tagovi: austrija, Graz, graz Card,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE