Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Poslije Pape i domaće svećenstvo sumnjičavo prema Međugorju!?

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju "nevjerodostojna"

Objavljeno 24.07.2018
Antonela Verković

Svojedobno je Papa Franjo podigao Međugorje na noge, a kada je njegova Komisija izrekla stajališta koja nisu definitivno potvrdila postojanje ukazanja Gospe u Međugorju, da bi, prema onome što prenosi Hina, novi udarac zadalo domaće svećenstvo, odnosno Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Naime, Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henryku Hoseru kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju “nevjerodostojna”, objavila je u ponedjeljak biskupija.

PRIOPĆENJE BISKUPIJE

– Mjesni ordinarij….na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno ‘ukazanje’, nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu – stoji u priopćenju.

– U ta nevjerodostojna ukazanja ‘međugorskoga fenomena’ uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981. – dodaje Mostarsko-duvanjska biskupija.

Hoser je ranije rekao kako je on imenovan isključivo za pastoralno djelovanje u Međugorju i da njegova zadaća služi učvršćenju jedinstva Crkve.

Umirovljeni nadbiskup Varšave i Praga u nedjelju je službeno stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franjo.

U propovijedi na misi u tome poznatom marijanskom svetištu istaknuo je kako hodočasnici dolaze u Međugorje “kako bi susreli Boga, Isusa Krista i njegovu majku koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira”.

On je medijima ranije govorio kako bi Sveta Stolica mogla proglasiti vjerodostojnim ukazanja Gospe tijekom prvih sedam dana 1981.

U središtu međugorskog fenomena su ukazanja Blažene Djevice Marije pred šest osoba, o kojima Vatikan još nije zauzeo službeno stajalište.

Prema tvrdnjama tada šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u mjestu Podbrdu kod Međugorja. Nekima ukazanja traju do danas.

Sveta Stolica imenovala je 2011. posebno povjerenstvo koje je istraživalo vjerodostojnost Gospinih ukazanja u Međugorju.

Izvještaj povjerenstva poslan je Kongregaciji za nauk vjere, a zatim papi Franji koji o tome treba dati konačni sud.

Stanovnici Međugorja, uz vjeru koju im nitko ne može osporiti, posljednjih godina razvili su i turizam kao industrijsku granu, čemu ovakve rasprave ne pogoduju.

(Hina)

Tagovi: biskup, Međugorje, papa franjo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE