Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Predsjednica u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici ukazala na dobre strane malih sredina

Već smo svi dobro upoznati sa neprestanim iseljavanjima iz 'Lijepe Naše' - i iz velikih i razvijenih gradova... Što je tek s malim sredinama? Predsjednica studentima ukazala na 'ljepote' malih sredina koje, bez sumnje, imaju svoje prednosti...

Objavljeno 11.10.2018
Antonela Verković

Nakon ‘turneje’ u Brodsko-posavskoj županiji, predsjednica nastavlja s radom pa je tako sada ured na dva dana premjestila u Virovitičko-podravskoj županiji.

U sklopu toga, posjetila je u četvrtak u Virovitici Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici, gdje je u razgovoru sa studentima naglasila važnost cjeloživotnog obrazovanja te ravnomjernog razvoja Hrvatske, čemu pridonosi uspostava škola u malim sredinama.

Dekan Oliver Jukić predsjednicu je upoznao s razvojnim planovima Visoke škole, koja ima odjele ekonomije, ICT-a i turizma. Naglasio je iznimno uspješnu suradnju s lokalnom zajednicom. Svi gradovi i općine Virovitičko-podravske županije, kao i sama Županija, sudjeluju u financiranju troškova, rekao je i kao posljednju u nizu investicija naveo studentski dom, izgrađen prošle godine, što je gotovo u potpunosti financirano novcem iz EU fondova.

U razgovoru sa studentima predsjednica Republike je Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici navela kao pozitivan primjer decentralizacije Hrvatske.

„Svaki dio Hrvatske jednako je bitan za razvoj, a jednakomjeran razvoj bitan je jer ne smijemo dopustiti da imamo izolirana područja. Želimo vratiti život u sva područja, zbog toga je bitna decentralizacija i uspostava škola u malim sredinama. Ne smijemo imati kvadricentričan razvoj”, naglasila je predsjednica Grabar Kitarović i čestitala studentima na odluci da studiraju u maloj sredini te poručila da je cjeloživotno obrazovanje ključno jer se svijet vrlo brzo mijenja.

Istaknula je kako i sama potiče iz male sredine i ocijenila da one imaju svojih prednosti u odnosu na život u velikim gradovima. „Kao doktorandica vrlo pozorno slušam vaša razmišljanja i doista mi je drago što je ovdje riječ o tržišno orijentiranoj školi. Male sredine često pružaju višu kvalitetu života, iako se to ne shvaća. Jurimo za uzbuđenjima velikih gradova, a onda se od njih ponekad i umorimo”, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

(Hina)

FOTO:  HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml

Tagovi: kolinda grabar kitarović, virovitica, visoka škola za menadžment u turizmu i informatici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE