Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino odbacio optužbe, SP 2022. vjerojatno sa 32 reprezentacije

“Ne postoji ništa čega bi se trebalo stidjeti,” kazao je Infantino dodavši: “Kada je u pitanju FIFA, nema ilegalnih aktivnosti, niti jedan eura nije nestao.”.

Objavljeno 07.11.2018
Marko Leskovar

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino je u razgovoru za njemačku agenciju DPA odbacio sve optužbe koje je na njegov račun iznio njemački magazin Der Spiegel dodavši kako će iduće svjetsko prvenstvo 2022. godine najvjerojatnije imati 32 reprezentacije.

Der Spiegel i European Investigative Collaborations, mreža međunarodnih medija, su objavili niz dokumenata koje je prikupila platforma Football Leaks, u kojima se Infantino optužuje da je pomogao Manchester Cityju i PSG-u kršenju pravila financijskog fair-playja (FFP).

Der Spiegel je naveo i kako su dokumenti pokazali neprimjeren utjecaj Infantina na etički kodeks otkako je 2016. izabran za prvog čovjek krovne nogometne organizacije.

“Ne postoji ništa čega bi se trebalo stidjeti,” kazao je Infantino dodavši: “Kada je u pitanju FIFA, nema ilegalnih aktivnosti, niti jedan eura nije nestao.”.

Predsjednik FIFA-e također je dodao kako će se najkasnije do ožujka iduće godine odlučiti hoće li na idućem World Cupu 2022. godine nastupiti 48 umjesto sadašnjih 32 reprezentacije.

Tagovi: fifa, Gianni Infantino, SP 2022.,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE