Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Predstavljena dvojica francuskih policajaca koji će raditi u Splitu

 Prije dva tjedna predstavili smo policajce iz Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke i BiH, a sada i policajce iz Francuske, zemlje koja u projektu sudjeluje već četiri godine, podsjetio je načelnik PU Splitsko-dalamatinske Slobodan Marendić. 

Objavljeno 17.07.2018
Antonela Verković

Francuski policajci Aurelien Roujon i Matias Kadic od utorka će,  u sklopu projekta “Sigurna turistička sezona, uredovati u Prvoj i Drugoj splitskoj policijskoj postaji, tim povodom predstavljeni su u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj (PU SD).

 Prije dva tjedna predstavili smo policajce iz Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke i BiH, a sada i policajce iz Francuske, zemlje koja u projektu sudjeluje već četiri godine, podsjetio je načelnik PU Splitsko-dalamatinske Slobodan Marendić.
 “Ta dva policajca u Splitu su bila i prošlo ljeto što potvrđuje da im se sviđa naš projekt i županija. Njihov način rada bio je jako pozitivan zbog čega već unaprijed mogu reći kako je ovaj projekt uspio i ove godine”, kazao je Marendić.
 Policijski ataše Veleposlanstva Francuske iz Zagreba Stephane Tijardovic zahvalio se na pozivu te izrazio nadu da će sudjelovanje francuskih policajaca biti jako korisno za francuske turiste. Ove godine u Hrvatskoj se očekuju više od pola milijuna francuskih turista, pa je suradnja sa hrvatskom policijom za njih jako velika stvar, naglasio je.
 Francuski žandar sa osmogodišnjim iskustvom, Aurelien Roujon novinarima je rekao da radi u južnoj Francuskoj, u samoj blizini Toulouza, te da hrvatski govori jer je još 1990. godine bio u Novom Vinodolskom gdje je kao student upoznao domaće mladiće i djevojke. Interesantno je raditi u drugoj zemlji, te profesionalno rasti, kaže Roujon kojemu je drago da je ponovno u Splitu.
  Njegov kolega Matias Kadic kao policajac radi već četiri godine i to na samom rubu Pariza, u jednom malom gradiću. Čast mu je, kaže, i ove godine doći u Split, pogotovo kada se sjeti kako su ga Splićani dočekali prošle godine. “Moram učiniti sve da svoju misiju odradim što bolje, da s kolegom pomognem hrvatskoj policiji u pružanju pomoći francuskim državljanima koji imaju problema prilikom boravka u ovoj lijepoj zemlji”, poručio je Kadic, podrijetlom iz Slavonije.

(Hina)

Tagovi: francuska, policija, Splitsko-dalmatinska županija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE