Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Prikupljao ciglu s palih dimnjaka nakon potresa, sada od nje gradi kućicu

Prenio centar grada Zagreba u Vukomeričke gorice, i izgraditi će kućicu koja će simbolizirati potres

Objavljeno 17.05.2020
Marin Marić

Rade Jovičić, vlasnik klesarske radnje i Restauratorskog ateljea za zgrade- spomenike kulture, prije potresa je krenuo u izgradnju kućice. Kako je krenulo s Korona krizom, u jednom trenutku mu je ponestalo sredstava za nastavak gradnje. Potres koji se dogodio u Zagrebu u rano jutro 22.3.2020. poslužio mu je kao inspiracija da od onoga što je grad proglasio otpadom i vozio na smetlište na Jakuševcu, on iskoristi za gradnju ranije planirane kućice.

rade jovicic kucica

izvor: Facebook

Kako kaže: “Došao sam na ideju da ju prebacim na selo u Vukomeričkim goricama da udarimo temelj i da zidamo ciglom jednu malu kuću na tradicijski način koja će biti vrhunska ljepotica. Odvezli smo na selo 12 tura cigle, mogli smo svaki puta povesti po 300 cigli. Dakle dobio sam besplatno oko 3500 cigli i sada imam dovoljno za dovršiti Kućicu !”

Na ovaj način Rade je simbolično prenio centar grada Zagreba u Vukomeričke gorice, i izgraditi će kućicu koja će simbolizirati potres i sve ono što je palo toga jutra na ulice grada Zagreba.

Kako kaže vlasnik: “Biti će to ljepotica ,a ja ću objaviti foto kada završimo. Nažalost rastegnuti će se jer kriteriji Korone popuštaju pa se moramo vratiti našem restauriranju nazad u Grad.”

 

Tagovi: cigla, potres, rade jovičić, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE