Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

“Prisežem!” – uzviknulo je danas 324 dragovoljnih ročnika

Održana svečana prisega 23. naraštaja dragovoljnih ročnika u Požegi

Objavljeno 20.10.2018
Lucija Tokić

Svečana prisega 23. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju održana je danas u Središtu za temeljnu obuku u vojarni 123. brigade HV-a u Požegi.

U trećem ovogodišnjem uputnom roku prisegnulo je 264 ročnika i 60 ročnica, ukupno njih 324, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Dragovoljno vojno osposobljavanje 23. naraštaja ročnika trajat će do 23. studenog. Tijekom osam tjedana proći će kroz nekoliko faza obuke u vojarni ” 123. brigade HV” u Požegi, na Logističkom vježbalištu “Glavica” te na strelištu “Novo Selo”, a obuka će obuhvatiti niz programskih područja kao što su rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komuniciranje, zaštita, reakcije, vojna služba, tjelovježba i psihološka priprava ročnika.

Odlukom potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane ove su godine, kao i prošle, na dragovoljno vojno osposobljavanje upućena tri uputna roka, u veljači i svibnju te aktualni u rujnu. Tijekom 2018. godine, zaključno s 30. rujnom, za dragovoljno vojno osposobljavanje prijavilo se 1100 kandidata, od kojih je 207 žena.

(Hina)

Foto: HINA/ MORH/ Mladen ČOBANOVIĆ/ik

 

Tagovi: obuka, požega, prisega, vojska,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE