Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada proljeće

Pronađen nestali avion, poginuli svi putnici Cessne

"Izmjena vremenskih uvjeta omogućila nam je kvalitetniji pregled terena", rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić, dodavši da su "na mjestu gdje je nađena letjelica snažne vrtače"

Objavljeno 30.05.2022
Andrija Lukretić

“Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga, izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih”, rekao je ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

“Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih”, rekao je Trut.

Šef HGSS-a: Na mjestu gdje je nađen avion su snažne vrtače

“Izmjena vremenskih uvjeta omogućila nam je kvalitetniji pregled terena”, rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić, dodavši da su “na mjestu gdje je nađena letjelica snažne vrtače” “Teren mokar, šuma gusta je gusta, vidjet ćemo hoće li biti poteškoća s izvlačenjem letjelice”, dodao je Granić.

Istražitelj: Istraga je važna da se po istom obrascu ne bi dogodila neka druga nesreća

Na teren je došao i glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin iz Odjela za istrage zrakoplovnih nesreća, koji je rekao da je istraga uzroka pada letjelice važna kako se po istom obrascu ne bi dogodila neka druga nesreća.

Petrin je rekao da je za slučaj potrebe analize dijela zrakoplov u vrlo specifičnom laboratoriju organizirana mreža istražnih tijela Europske unije. “Istražna tijela Njemačke i Francuske imaju laboratorije kakve mi nemamo, ali u slučaju potrebe tehnička se analiza odradi u njihovim laboratorijima“, rekao je Petrin.

Drugi istražitelj Dejan Ćurik dodao je da će se u konkretnom slučaju sve temeljito istražiti.

Tagovi: cessna, potraga, Slunj,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE