Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Prosvjed stanovnika doline Neretve: “Djeca umiru radi sustava i pojedinaca”

Ivan Matičević: "Divimo se kakva smo turistička zemlja, a mi se ovdje borimo za osnovna ljudska prava"

Objavljeno 02.03.2019
Ivona Amidžić

Nezadovoljni zdravstvenom zaštitom stanovnici doline Neretve održali su u subotu popodne miran prosvjed na Jadranskoj magistrali kod Opuzena u organizaciji građanske inicijative “Sinovi i kćeri Neretve”.

Pedesetak prosvjednika, koji su šetnjom preko pješačkog prijelaza od 14 do 17 sati zaustavili promet Jadranskom magistralom, traže bolju zdravstvenu zaštitu, prvenstveno za djecu, odnosno izgradnju županijske bolnice regionalnog značaja, jačanje zdravstvenog kadra, nabavu krvnih analizatora za ordinacije i hitnu pomoć, zdravstvenu zaštitu dostupnu 24 sata svakog dana u tjednu te uspostavu medicinske helikopterske službe.

Ivan Matičević iz građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve izjavio je za Hinu kako je cilj prosvjeda traženje da se u tom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije uredi trenutno devastirana zdravstvena skrb.

“Nemamo više sluha za obećanja, ni sutra ni sad. Već 29 godina slušamo istu priču. Djeca umiru radi sustava i pojedinaca. To više ne želimo dopustiti. Divimo se kakva smo turistička zemlja, a mi se ovdje borimo za osnovna ljudska prava”, rekao je Matičević.

Ocijenio je da je dosadašnje razgovore Ministarstvo zdravstva ‘iskoristilo za svoj PR’ kako bi se situacija zamaskirala.

“Ni ministrova priča niti ikoga iz ministarstva ne drži vodu. Njihova PR služba radi u medijima, a niti jedan tufer se nije kupio za ovdašnje medicinske ustanove. Shvaćaju li oni ozbiljno naše potrebite ljude, djecu, majke? Moramo uzeti dan godišnjeg odmora za liječenje u Dubrovniku. To više nećemo nikome dopustiti”, izjavio je Matičević.
Najavio je da će se prosvjedi nastaviti svakog tjedna dok se god ne izbore za temeljna ljudska prava.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dolina neretve, ivan matičević, jadranska magistrala, neretva, opuzen, prosvjed, zdravstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE