Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Proteklog vikenda MK „Hrvatski sokol“ pet puta na tronu Plitvičkog maratona

U polumaratonskoj dužini, prvoklasirana u kategoriji Ž50 bila je Gabriela Poslon koja se na inspirativnoj stazi Plitvičkog maratona kali već tradicionalno

Objavljeno 07.07.2021
Ivona Amidžić

U nacionalnom parku Plitvička jezera, protekli je vikend održana prestižna utrka Plitvički maraton „Valentina Valjak“ na kojoj je sudjelovalo 20 članova Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek.

Dobro organizirani i pripremljeni  članovi maraton kluba iz Osijeka svoje su snage odmjerili na izrazito zahtjevnoj stazi prekrasnog okruženja nacionalnog parka, u konkurenciji gotovo 1000 trkača iz 19 zemalja, te se iskazali na dvije utrke; dužini od 10 i 21 km, te se pet puta popeli na tron.

S nevjerojatnom brzinom od 3.37 min/km, stazu od 21 km, ukupnog uspona od 430 m, Matija Crnković prešao je za 1 sat i 16 minuta, te u cilj stigao ukupno drugoplasirani. Srebrnu medalju Matija je pokupio i za drugo mjesto u kategoriji seniora.

U polumaratonskoj dužini, prvoklasirana u kategoriji Ž50 bila je Gabriela Poslon koja se na inspirativnoj stazi Plitvičkog maratona kali već tradicionalno.

Franjo Mandić stazu od 21 km uspio je pregaziti ispod dva sata, te u kategoriji M65 pokupio je srebro i dokazao da su godine samo broj.

Danijela Černić odlučila se za kraću, ali brzinski intenzivniju stazu od 10 km, koju je preletjela za nebjerojatnih 48 minuta. U jakoj je konkurenciji postigla plasman ukupno drugoplasirane.

Osim što su Osječani  iz MK Hrvatski sokol pokazali da trkači iz ravne Slavonije mogu ući u konkurenciju i pomesti one kojima su brda zavičaj, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol odlazak na utrke koriste i za odlazak na produžene vikend odmore kada vrijeme provode i u turističkim obilascima i druženju.

Tagovi: maraton, mk hrvatski sokol, plitvice, plitvička jezera,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE