Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Prvi hrvatski SF film za djecu “Moj dida je pao s Marsa” na proljeće u kinima

U film su primijenjene najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježeni posebni efekti

Objavljeno 28.12.2018
Lucija Tokić

Prvi hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu “Moj dida je pao s Marsa”, čiju režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop, u hrvatska kina stiže u proljeće 2019. a donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

Film nastaje u produkciji zagrebačkog Studija dim s partnerima iz šest europskih zemalja, Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i bosanskohercegovačkom Fabrikom.

Scenarij su prema motivima priče “Moj dida je vanzemaljac” Irene Krčelić napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

Radnja filma

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu…

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i norveški glumac Nils Ole Oftebro, slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova, te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango i drugi.

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

Najsuvremenija filmska tehnika

Kako se ističe u najavi, primjenjujući najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte, film “Moj dida…” kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca priča priču o životnoj snazi ljubavi.

“Poruka je našeg filma univerzalna: ljubav može udahnuti život. U današnjem svijetu koji slavi individualizam, želimo ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote”, ističu redatelji.

“Moj dida je pao s Marsa” u hrvatska kina stiže u distribuciji 2iFilma.

Potporu filmu pružili su Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest 3, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: film, kinematografi, Moj dida je pao s Marsa, SF,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE