Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Prvi put u našoj povijesti imat ćemo paraboćara na paraolimpijskim igrama

Radi se o Davoru Komaru, a svojim je nastupima u protekle dvije godine osigurao nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju

Objavljeno 19.05.2020
Ivona Amidžić

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) o prihvaćanju odluke međunarodne krovne organizacije za paraboćanje BISFED, u utorak je za evidentnog putnika na 16. paraolimpijske igre u Tokiju imenovan Davor Komar.

Naime Komar je svojim nastupima u protekle dvije godine ostvario plasman na rejting listi koji mu omogućava nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.

“Teško je opisati tu sreću i zadovoljstvo kao što je plasman na Paraolimpijske igre i to kao prvi hrvatski paraboćar. Iza mene je deset godina velike požrtvovnosti, svakodnevnih treninga i priprema, na desetine tisuća prijeđenih kilometara godišnje. Svakodnevno treniram četiri do šest sati, a subotom, kad nema natjecanja, znam trenirati i po deset sati u Ljubljani sa svojim sparing partnerom Matjašom Bartolom. ” izjavio je Davor Komar povodom plasmana na POI u Tokiju.

“Veliku zahvalnost dugujem svome Boćarskom klubu osoba s invaliditetom istarske županije ‘Istrijana’, Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Posebno želim se zahvaliti svojoj obitelji, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć. Također se želim zahvaliti svim članicama i članovima mog stručnog tima koji me je vodio do ovog velikog uspijeha”, zaključio je Komar.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić nije skrivao svoje zadovoljstvo plasmanom Davora Komara u Tokijo.

“Vrlo sam sretan i zadovoljan činjenicom da ćemo po prvi puta u našoj povijesti imati paraboćara na paraolimpijskim igrama. Davor Komar u kategoriji BC4 temeljem pozicije na svjetskoj rang-listi BISFED-a stekao je pravo nastupa na paraolimpijskim igrama. Veliki je to uspjeh za paraboćanje u Hrvatskoj i za hrvatski paraolimpijski sport”, zaključio je Kovačić.

Kvalifikacijski ciklus u paraboćanju okončan je 31. prosinca prošle godine, no zbog poznatih pandemijskih razloga tek smo sada doznali putnike za Tokio.

Osim Komara, u dosadašnjem kvalifikacijskom procesu za POI u Tokiju nastupe su potvrdili Ivan Katanušić, Matija Sloup, Mikela Ristoski i Miljenko Vučić u paraaletici, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić u paraplivanju te Ivan Mikulić u parataekwondu.

Hrvatska će vjerojatno sljedeće godine nastupiti u Tokiju s dvadesetak parasportaša, ali zasigurno po prvi put u dva sporta u kojima do sada nismo imali predstavnike, a to su parataekwondo i paraboćanje.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: davor komar, paraboćar, paraolimpijske igre,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE