Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Prvi puta u povijesti, Hrvatska je pobjedila Francusku! (0:1)

Posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake i ostvario povjesni rezultat!

Objavljeno 13.06.2022
Andrija Lukretić

Hrvatska  je u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija golom Luke Modrića s 11 metara pobijedila aktualnog prvaka svijeta Francusku. Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Francuskom u povijesti. Hrvatska je zabila već u petoj minuti nakon što je Konate tijekom jednog dvoboja u skoku poslije kornera srušio Budimira. Nakon kratke intervencija VAR sobe sudac je pokazao na bijelu točku. Luka Modrić je bio siguran.

Nakon toga uslijedio je očekivani pritisak Francuza, ali obrana na čelu sa Šutalom, Stanišićem, Erlićem i Juranovićem je bila sigurna, a posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake. Mbappe je u prvih 45 minuta pokazao koliko je opasan, dok je Karim Benzema bio totalno odsječen i bez učinka.

U nastavku je Francuska očekivano dominirala, ali obrana Hrvatske na čelu s Ivušićem je sve pritiske izdržala i po prvi put u povijesti pobijedila je Francusku. Užitak je bilo gledati kako zrelo, pametno i mudro igraju mladi Erlić, Šutalo  i Stanišić. Bila je ovo jedna od najzrelijih i najboljih utakmica Hrvatske još od SP-a u Rusiji.

Nakon četiri kola vodeća je Danska s devet bodova, Hrvatska ima sedam, Austrija četiri, a Francuska je na dnu sa svega dva boda.

Tagovi: francuska, hrvatska, liga nacija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE