Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Pula: 75 novozaraženih u Istri, umrla jedna osoba

Tijekom nedjelje izliječeno je 48 osoba, trenutno je u Istri 578 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 547 osoba

Objavljeno 16.11.2020
Darija Kovačić

U Istarskoj županiji potvrđeno je novih 75 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj Općoj bolnici umrla je 81-godišnja covid pozitivna osoba sa značajnim pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zašite.

“Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja županije, od toga se kod 55 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod devet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to šest s područja Rijeke te tri iz Zagreba”, naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedanaest osoba.

U međuvremenu tijekom nedjelje izliječeno je 48 osoba, trenutno je u Istri 578 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 547 osoba.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je za Hinu kako je situacija u najvećoj istarskoj zdravstvenoj ustanovi pod kontrolom te kako je trenutno 18 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji dok su tri medicinske sestre zaražene koronavirusom.

“Situaciju držimo pod kontrolom i to je u ovom trenutku najvažnije. Dnevno u Istri imamo po sedamdesetak novozaraženih i ta brojka ne odskače, ona je takva već desetak dana. Dakle, broj novozaraženih na dnevnoj bazi postao je konstanta, Nadamo se da će se uskoro smanjiti a građane pozivam da budu odgovorni i disciplinirani te da se drže epidemioloških mjera odnosno da slijede upute zdravstvenih institucija jer je to jedini način na koji se možemo učinkovito boriti protiv covida-19”, poručila je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić.

(Hina)

Foto: arhiv

Tagovi: covid pozitivni, istarska županija, koronairus, kronične bolesti. stožer, medicinske sestre, opća bolnica, pula, Rijeka, zagreb, zaraza,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE