Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Pula: Pohvalna eko-akcija čišćenja priobalja i podmorja

Sudjelovalo je oko 50 ronilaca iz 12 istarskih klubova

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Tradiconalna eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja održana je danas na području Saccorgiana – Zlatne stijene od uvale Sacccorgiana do hotela Splendid, a organizirao ju je grad Pula, pulska Turistička zajednica i Zajednice tehničke kulture te Crveni križ.

Akcija, koja se održava već 24. godinu, okupila je stotinjak sudionika, a koordinatoj je bio Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje oko 50 ronilaca iz 12 istarskih klubova, priopćila je pulska Turistička zajednica.

Uključili su se i članovi Radio kluba Arena-Pula te volonteri Crvenog križa koji su sakupljali otpad na priobalju, vreće s otpadom odlagali su na suho nakon čega su ih pokupili djelatnici Pula Herculanee.

Za sve sudionike akcije Crveni križ je organizirao mjerenje tlaka i šećera u krvi.

U akciji je sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova. Predstavili su nacionalni edukativni program “Zdrav za 5”, o važnosti osvješćivanja mladih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

Ove je godine prikupljeno tek tri kubika otpada što, kako ističu u priopćenju, pokazuje sve veću osjetljivost građana i turista na ekološke teme ali su i rezultat učestalog čiščenja podmorja.

(Hina)

foto: pixabay (ilustration)

Tagovi: čišćenje, eko-akcija, otpad, podmorje, priobalje, pula, ronioci, zdrav za 5,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE