Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Putin pozvao na suradnju u borbi protiv prijetnji dok Rusija slavi Dan pobjede

Putin je poručio je da Rusija radi i da će raditi sve što je potrebno kako bi "osigurala visoku borbenu spremnost svojih oružanih snaga i obrambeni potencijal na najvišoj razini"

Objavljeno 09.05.2019
Lucija Tokić

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu na uspostavu učinkovitog sigurnosnog sustava u borbi protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma dok Rusija slavi 74. godišnjicu okončanja Drugog svjetskog rata u Europi, prenose ruski mediji.

U svom govoru na vojnoj paradi na Crvenom trgu u povodu povodom Dana pobjede 9. svibnja, Putin je rekao da je Rusija spremna surađivati sa svima koji se žele istinski boriti protiv tih ugroza.

“Rusija je otvorena za suradnju sa svima onima koji su spremni boriti se protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma”, istaknuo je. “Mi pozivamo sve zemlje da shvate našu zajedničku odgovornost za stvaranje učinkovitog sustava sigurnosti, jednakog za sve.”

Putin je poručio je da Rusija radi i da će raditi sve što je potrebno kako bi “osigurala visoku borbenu spremnost svojih oružanih snaga i obrambeni potencijal na najvišoj razini”.

Na početku tradicionalne vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi 9. svibnja, Putin je čestitao Dan pobjede, nazvavši ga danom ponosa, tuge i beskrajne zahvalnosti zaštitnicima domovine koji su pobijedili nacizam.

Na ovogodišnjoj paradi sudjelovalo je 13.000 vojnika i pokazao je više od 130 komada oružja, uključujući napredni raketni sustav S-400.

Parade pobjede u Moskvi održavaju se po istom modelu kao prva parada koja je održana 1945. nešto više od mjesec dana nakon kapitulacije Njemačke.

(Hina)

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Tagovi: dan pobjede, prijetnje, suradnja, vladimir putin,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE