Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Putin u posjetu Srbiji 1. studenog

Očekuje se da će tijekom posjeta ruskog predsjednika biti potpisano više sporazuma za još konkretniju suradnju Srbije i Rusije

Objavljeno 30.06.2018
Alan Srčnik

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetit će Srbiju 1. studenog, na dan oslobođenja Beograda u Prvom svjetskom ratu 1918. godine, objavili su u petak navečer beogradski mediji.

Večernje novosti u izdanju za subotu 30. lipnja tvrdi kako bi, u povodu 100. obljetnice završetka Velikog rata trebala biti upriličena velika vojna parada, kojoj će nazočiti i šef Ruske Federacije.

Srbija bi, kako na svom portalu navode Večernje novosti, prigodom Putinova posjeta mogla dobiti i ranije najavljenu rusku vojno-tehničku donaciju od 30 moderniziranih borbenih vozila BRDM-2 i 30 tenkova T-72, dogovorenu 2016. godine u okviru vojno-tehničke suradnja dviju država.

Veleposlanik Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin potvrdio je ranije danas na susretu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je Putin prihvatio poziv srbijanskog šefa države.

U priopćenju iz Vučićeva ureda Putinov odgovor ocijenjen je kao “velika čast za Srbiju” i “potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza”.

Čepurin je “zahvalio predsjedniku Vučiću na visokoj razini bilateralnih odnosa”, a predstojeći posjet Putina Beogradu ocijenio kao “izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju suradnje dviju zemalja”.

Očekuje se da će tijekom posjeta ruskog predsjednika biti potpisano više sporazuma za još konkretniju suradnju Srbije i Rusije.

(Hina)

Tagovi: posjet, putin, srbija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE