Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Radio stanice odustaju od emitiranja glazbe Michaela Jacksona

Radio stanice u Australiji, Kanadi i na Novom Zelandu odbijaju emitirati glazbu Michaela Jacksona nakon novih optužbi protiv pokojnog pjevača za spolno zlostavljanje djece

Objavljeno 07.03.2019
Lucija Tokić

Radio stanice u Australiji, Kanadi i na Novom Zelandu odbijaju emitirati glazbu Michaela Jacksona nakon novih optužbi protiv pokojnog pjevača za spolno zlostavljanje djece.

Nova Entertainment u Sydneyu u četvrtak je postala zadnja radiogrupacija koja je objavila da na zahtjev javnosti više neće emitirati njegovu glazbu.

Taj potez uslijedio je nakon emitiranja američkog dokumentarnog filma “Odlazak iz Neverlanda” u kojemu su dvojica muškaraca ustvrdila da ih je Jackson godinama spolno zlostavljao kao djecu.

“U svjetlu onoga što se dogodilo SmoothFM trenutno ne emitira pjesme Michaela Jacksona”, citiraju lokalni mediji direktora programa Nove Paula Jacksona.

Dokumentarni film nije još prikazan u Australiji. Druga velika australska radio mreža ARN navela je “da pozorno prati razmišljanje publike u vezi pojedinih glazbenika”.

Na Novom Zelandu njegovih pjesama gotovo da više i nema na radiovalovima nakon što su od emitiranja njegovih pjesama odustale dvije najveće radio stanice MediaWorks i NZME.

U dokumentarcu HBO-a emitiranom u nedjelju dvojica muškaraca James Safechuck i Wade Robson, rođen u Australiji, rekli su da ih je Jackson spolno zlostavljao kad su bili u dobi od 10 odnosno sedam godina. Glasine o Jacksonovoj pedofiliji javljale su se i tjekom njegova života no nikad ništa nije bilo dokazano.

Upravitelji Jacksonove ostavštine zanijekali su točnost tih optužbi i podigli su 100 milijuna dolara vrijednu tužbu protiv HBO-a.

I lanac kanadskih radio stanica objavio je da neće više emitirati njegove uspješnice poput “Billie Jean” i “Bad”. “Uzimamo u obzir komentare naših slušatelja a dokumentarac u nedjelju izazvao je reakcije” kaže Christine Dicaire iz Cogeca koji upravlja radio stanicama u Quebecu i Ontariju.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: michael jackson, pjevač, radio stanice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE