Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Ravnatelj DZZ-Zapad: Testiranje se provodi, ne očekujem značajnije probleme

Hanževački: Svaka ordinacija je dobila između 20 i 100 testova te dosad nijedna ordinacija na našem području nije odbila provoditi testiranje

Objavljeno 17.01.2022
Ivona Amidžić

Ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad Miroslav Hanževački izvijestio je u ponedjeljak da se počelo provoditi brzo antigensko testiranja u ordinacijama obiteljske medicine u domovima zdravlja, te istaknuo kako ne očekuje značajnije probleme.

Testiranje je organizirao na način da se pacijenti prvo naručuju kod svojih liječnika obiteljske medicine, za antigensko testiranje koje će se onda provoditi u izdvojenom prostoru u određeno vrijeme, u pravilu posljednjeg sata radnog vremena ordinacije, rekao je Hanževački na konferenciji za novinare ispred Doma zdravlja Zagreb -Zapad.

„Sve aktivnosti u domovina zdravlja i ordinacijama obiteljske medicine odvijaju se uobičajeno, nema povećanih upita za antigenska testiranja i po svim ordinacijama su distribuirani brzi antigenski testovi”, dodao je.

Istaknuo je i kako ne očekuje značajnije probleme.

Svaka ordinacija je dobila između 20 i 100 testova te dosad nijedna ordinacija na našem području nije odbila provoditi testiranje, rekao je Hanževački.

Naglasio je i da za antigensko testiranje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nije potrebno imati uputnicu.

 

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: dzz zapad, hanževački, testiranje, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE