Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Ravnatelj NZJZ “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar: U Zagrebu 337 novozaraženih

Zaraženo i osam štićenika te dva djelatnika u više domova za starije

Objavljeno 21.10.2020
Ivona Amidžić

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je u srijedu Hini da je u Zagrebu zabilježeno 337 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno 337 novozaraženih, kazao je Šostar. Napomenuo je da je testirano više od 1500 uzoraka te da će zagrebački Stožer civilne zaštite, na konferenciji za medije u 10 sati i 45 minuta detaljnije izvijestiti o stanju s koronavirusom.

U Zagrebu zaraženo osam štićenika u više domova za starije

Novih 337 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u zadnja 24 sata, a zaraza je utvrđena i kod osam štićenika i dva djelatnika domova za starije, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić kazala je da je srušen novi rekord od 1560 obavljenih testova na koronavirus u jednom danu.

Među novooboljelima su i 10 štićenika i djelatnika domova za starije, dok je zaraza detektirana kod 11 zdravstvenih djelatnika.

Šikić je napomenula da je zaraza utvrđena u četiri doma za starije s područja Zagreba , a zaraženo je ukupno osam korisnika i dva djelatnika.

“Epidemiološka je obrada u tijeku, podignute su sve mjere kako bi se što prije riješila situacija, da bi se dijagnosticirali pozitivni i provele mjere kako bi se zaštitilo zdravlje građana”, rekla je Šikić.

Također, 118 novooboljelih kontakti su prethodno pozitivnih osoba, za 65 novooboljelih epidemiološka anamneza je negativna, a za 130 slučajeva još traje epidemiološka obrada.

U osnovnim i srednjim školama zabilježeno je 26 zaraženih učenika i troje nastavnika, zbog čega je propisano ukupno 613 mjera samoizolacije.

U Zagrebačkoj županiji 73 novooboljelih, zaraženi korisnici doma u Pušći

Nove 73 koronavirusom zaražene osobe bilježi Zagrebačka županija u zadnja 24 sata, a zaraza je utvrđena i kod 12 korisnika te devet djelatnika doma za starije na području općine Pušća.

Županija je u srijedu priopćila kako je među novozaraženima 14 osoba koje su kontakti ranije oboljelih, dva slučaja su povezana s bolničkom ustanovom, a dva su epidemiološki uvezena.

Također, 23 slučaja zaraze povezana su s domom za starije, dok je za ostale zaražene epidemiološka anamneza nejasna ili su podaci još u obradi.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri osnovne škole – u samoizolaciji su po jedan razred osnovne škole u Dugom Selu, Zaprešiću i Pušći te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici.

Iz Zagrebačke županije priopćili su da su nakon dojave o slučaju pozitivne korisnice doma za starije na području Pušće epidemiološki obrađeni svi korisnici i djelatnici doma.

Zaraza je potvrđena za 12 korisnika i devet djelatnika doma, a jedna korisnica jučer je umrla.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: COVID-19, koronavirus, nzjz „Dr. Andrija Štampar“, oboljeli, stožer, zagreb, zvonimir šostar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE