Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Razbijen lanac krijumčara ljudima na području Hrvatske i Slovenije

Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te su 47-godišnjak, 39-godišnjak, 29-godišnjak i 23-godišnjak po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. i 5. srpnja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske.

Objavljeno 11.07.2018
Antonela Verković

Istarska policija, u suradnji sa slovenskom, dovršila je kriminalističko istraživanje nad šestoricom osumnjičenih koje tereti da su kao članovi zločinačkog udruženja krijumčarili ljude u Hrvatsku i Sloveniju.

Kako je u srijedu izvijestila istarska Policijska uprava (PU), 44-godišnji Puljanin osumnjičen je da je predvodio skupinu počinitelja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravak u Republici Hrvatskoj  u vezi s kaznenim djelima zločinačkog udruženja. U skupini su bila još petorica hrvatskih državljana, i to 47- godišnjak i 43- godišnjak iz Pule, 39- godišnjak s područja Vodnjana, 29- godišnjak iz Medulina te 23-godišnjak iz Gračišća.

Utvrđeno je da je 44-godišnjak od 22. ožujka do 7. travnja ove godine na području Pule, s namjerom stjecanja nepripadajuće imovinske koristi, povezao u zločinačko udruženje ostale osumnjičene osobe, dogovarao gdje i kad će se u Hrvatskoj preuzimati strane državljane i nezakonito ih prebacivati u Sloveniju i predati ih slovenskim državljanima, koji su ih dalje prebacivali u Italiju.

Osumnjičeni su tako omogućili nedozvoljen boravak i kretanje područjem Republike Hrvatske te nezakoniti prelazak državne granice za tridesetak stranih državljana, pri čemu su ostvarili nepripadajuću imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te su 47-godišnjak, 39-godišnjak, 29-godišnjak i 23-godišnjak po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. i 5. srpnja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske, navodi se u priopćenju. Preostala dvojica, kako se neslužbeno doznaje, od ranije se u istražnom zatvoru zbog drugih kaznenih djela.

Zahvaljujući dobroj suradnji policijskih službenika hrvatske i slovenske policije, uspješno je razbijen lanac krijumčara ljudima na području Hrvatske i Slovenije. U akciju su sudjelovali djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske te djelatnici bujske i buzetske policije, ističe se u priopćenju.

(Hina)

Tagovi: krijumčari ljudima, pula,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE