Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Razgovor s Vladimirom Tintorom o predstavi ”Richard III Grbavi” – piše Osijek NEWS

''Ne želimo da publika izađe gladna i prazna. S ovom predstavom definitivno, koliko smo vidjeli, nitko nije izašao bez snažnog dojma'' - istaknuo je Vladimir.

Objavljeno 29.10.2018
Antonela Verković

Velika 112. sezona osječkog HNK započela je u petak praizvedbom predstave ”Richard III Grbavi”.

Glavni likovi su Vladimir Tintor i Petra Blašković.

Premijera je, kaže Vladimir za Osijek NEWS, prošla i više nego dobro i bio je jako ugodno iznenađen, kao i Petra.

Meni su kolege dolazile čak i 2-3 dana nakon predstave govoreći kako su im se dojmovi tek sad slegli. Pomičemo ljude, izazivamo snažne emocije u publici, ne želimo da publika izađe gladna i prazna. S ovom predstavom definitivno, koliko smo vidjeli, nitko nije izašao bez snažnog dojma – istaknuo je Vladimir.

Dodao je i kako su Petra i on uživali s Damirom Mađarićem, koji je redatelj predstave, a ujedno i autor teksta. Svi su se, kaže, jako dobro složili i Damir je pokazao veliko povjerenje u Petru i Vladimira kao glumce i dopustio im da neke stvari sami predlože, što je danas, nastavlja Vladmir, u kazalištu rijetkost.

Ipak, ovdje je riječ o praizvedbi i uvijek je drugačije čuti riječ iz usta glumca i doživjeti ju napisanu na papiru – iz tog razloga timskim radom su neke dijelove mrvicu modificali.

Zajednička suradnja i timski rad doveli su tekst, ali i izvedbu do savršenstva!

Redatelj, Petra i ja smo stvorili veliko prijateljstvo puno povjerenja i to je ono što ostane kao najjači dojam kad se sva prašina slegne – rekao je Vladimir!

ODAKLE OZLIJEDE?!

Osim hvale vrijedne suradnje i odnosa s redateljem, dvoje glumaca je također dalo svoj maksimum i ”iscijedilo se” do kraja. Spojili su se u jakim ulogama i oboje su, kako navodi Vladimir ”štreberi” i imaju ”švapski mozak” tako da su se na sceni dali cijeli.

Tekst i predstava su takvi da su se radili do kraja, nikada polovično, jer kad njih dvoje uđu – do kraja su na sceni. Predstava niti ne dopušta rad s pola snage i to je odgovor na pitanje odakle ozlijede.

Sve je to dio posla, ništa strašno, one su samo pokazatelj koliko su se glumci potrudili i unijeli cijelim svojim bićem u posao koji rade i predstavu koju izvode!

”Richard III Grbavi” priča je o dvoje ljudi koji se vole toliko da žive zajedno, a opet bi se svakog trenutka mogli ”poklati”. Riječ je o teškom i zahtjevnom odnosu.

O PREDSTAVI

Iako radnja predstave pripada kazalištu i glavni likovi su djelatnici kazališta, posebno veliko iznenađenje bilo mi je vidjeti razne ljude koji se u toj priči pronalaze. Nakon predstave svi se zapitaju gdje griješe u odnosima i kako postupiti u određenoj situaciji iz života. Najviše volim predstave s koje publika izađe, zapita se, poistovjeti se s likom i na temelju njihovih osjećaja shvati što odlučiti u svojoj situaciji – dodaje Tintor.

Katarza u ljudima – tomu kazalište i služi, da izrazi emocije u čovjeku koje možda i nisu njegove, ali pokupe ih na sceni, one postaju čovjekove, ostave trag i osjete nešto – zaključio je Tintor, govoreći o ”Richardu III Grbavom”, predstavi koja stvara takve dojmove u publici.

FOTO: HNK Osijek Facebook

 

Tagovi: hnk osijek, richard III grbavi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE