Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Rekorder vozio automobil s 3,87 promila, sletio s ceste, zabio se u prometni znak i otišao

Prijeti mu kazna i do 10.300 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova

Objavljeno 26.08.2020
Ivona Amidžić

Jučer, 25. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno pet vozača (tri osobnog automobila i dva bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U 21,20 sati, u Osijeku, u Svilajskoj ulici, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka.

Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 1,20 sati, u Čepinu, u nadzoru prometa zaustavljen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 10,30 sati, u Kozarcu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a Vozač osobnog automobila 20-godišnji hrvatski državljanin iz Kule  je nepropisno pretjecao i udario u osobni automobil koji se kretao u istom smjeru.

Vozač je napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Određeno mu je  smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 14,50 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 42-godišnji hrvatski državljanin iz Čajkovaca izgubio je nadzor nad vozilo i udario u prometni znak te napustio mjesto događaja.  Policijski službenici su vozača ubrzo pronašli te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,87 grama po kilogramu.

Određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

foto: ilustracija

Tagovi: alkohol, automobil, kazna, nesreća, policija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE