Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Rekordnih 184.500 putnika “morem i zrakom” stiglo u Split

Zračna luka u Splitu očekuje 211 zrakoplova, trajektna luka prema Visu 'puna kao šipak' - putnici otkrili Vis baš kao nekada Hvar.

Objavljeno 04.08.2018
Antonela Verković

Rekordnih 184.500 putnika “zrakom i morem” stiglo je u petak u Split, a stižu i tijekom vikenda kad će povećanom broju putnika doprinjeti i ‘ferragosto’, budući da na hrvatsku obalu na odmor u kolovozu stiže veći broj talijanskih turista.

ZRAČNA LUKA SPLIT ZA VIKEND OČEKUJE 211 ZRAKOPLOVA

Splitsku zračnu luku i ovoga vikenda očekuju “udarni” dani kad će uzletjeti i sletjeti ukupno 211 zrakoplova.
Voditelj Službe prihvata i otpreme Zračne luke Split Mate Melvan kaže da samo u subotu očekuju 112, a u nedjelju 99 zrakoplova iz svijeta s ukupno 58 tisuća putnika, što je slično proteklom vikendu.
Melvan je za Hinu rekao da su srpanj završili s ukupnim brojem od 695.508 putnika što je 5,8 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te da u prvih sedam mjeseci imaju 12,2 posto više putnika nego prvih sedam mjeseci 2017.

BROJNI TRAJEKTI PREMA VISU

Ništa manje gužve neće biti niti u trajektnoj luci kroz koju će za vikend proći čak 126.500 putnika, a s njima i više od 18 tisuća vozila. Kako Hina doznaje u Jadroliniji od Danijele Ivanović, voditeljice linija Split i Dubrovnik, više od 92 tisuće putnika i 18 tisuća vozila proći će od petka do nedjelje kroz splitsku trajektnu luku brodovima i trajektima Jadrolinije u kojoj iz vikenda u vikend broj putnika sve više raste.

Zbog velikog interesa putnika za plovidbu prema otocima u subotu su uvedene dvije dodatne linije i to prema Starigradu na Hvaru i Supetru na Braču. – Pretpostavljamo da će porast putnika potrajati još sigurno dva tjedna. Kao i uvijek do sada najveći interes putnika je za otok Brač, no ove nas je godine iznenadio Vis. Očito je da je film koji je sniman na tom otoku, Mamma mia, privukao ljude, pa putnici sve više odlaze na Vis – rekla je Ivanović.

SPLITSKA TRAJEKTNA LUKA ‘PUNA KAO ŠIPAK’

Da je trajektna luka ‘puna kao šipak’ potvrdio je za Hinu i Vicko Vrgoč, rukovoditelj Lučkog operativnog centra koji je kazao da je i ovaj drugi udarni vikend napunio luku putnicima i njihovim vozilima. I on kaže da su putnici otkrili Vis baš kao nekada Hvar, te da pretpostavlja da će jednoga dana takav interes biti i prema Lastovu. Što se tiče katamaranskih linija koje su popularne među putnicima broj jedan je Hvar, a prate ga Bol i Dubrovnik.
– Danas imamo i kruzer sa 2500 putnika, a u nedjelju nam uplovljavaju još četiri kruzera od čega su tri velika što znači da ćemo imati zanimljiv dan što se tiče kruzinga. Kapetan Luka nam na dnevnoj bazi dovede deset tisuća putnika, kruzeri sedam tisuća tranzitnih putnika, te ‘trabakuli’ pet tisuća putnika. Imamo i jedan SNAV sa 300 vozila i 2500 putnika – rekao je Vrgoč.

(Hina)

Tagovi: split, trajektna luka, turisti, vis, zračna luka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE