Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Rijeka i okolica postale zanimljivo područje za snimanje filmova i TV serija

Uskoro će se u Rijeci početi snimati pilot epizode jedne američke televizijske serije, o kojoj se podatci čuvaju u tajnosti

Objavljeno 22.04.2019
Ivona Amidžić

U Rijeci se već naveliko snima film “The Hitman’s Wife Bodyguard” s Salmom Hayek, Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, a koji je nastavak akcijske komedije iz 2017.

U Rijeci je za snimanje planirano iskoristiti lokacije oko gradske tržnice, zgrade HNK Ivana pl. Zajca, u Starom gradu, na trgu 128. brigade Hrvatske vojske i oko njega te blizu stadiona Rujevica. Ulice na kojima se snima povremeno će se zatvarati za sav promet.

Uskoro će se u Rijeci početi snimati treća sezona serije “Novine” Dalibora Matanića te pilot epizode jedne američke televizijske serije, o kojoj se podatci čuvaju u tajnosti.

Kvarnerska filmska komisija

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured, osnovan u okviru javne ustanove Art-kino, uz podršku i poticaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Ona pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku za domaću i stranu audiovizualnu produkciju tako da omogućuje pristup bogatoj bazi filmskih lokacija, ostvaruje vezu s lokalnom javnom upravom, privatnim i poslovnim subjektima na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, pomaže pri organizaciji ‘location scoutinga’ i ‘castinga’ te pruža i druge usluge.

Veliki izbor mogućih filmskih lokacija

Kako navodi Kvarnerska filmska komisija, postoji veliki izbor mogućih filmskih lokacija na Kvarneru, s više od 1000 kilometara morske obale, 45 otoka, planinskim vrhovima, pitoresknim mediteranskim gradićima i planinskim selima, što pruža jedinstven spoj netaknute prirode, povijesnih naselja i urbane cjeline grada Rijeke.

Tu su, ističe se, lokacije rijeka i jezera, planina, obalnog područja, otoka, utvrda građenih od 12. do 17. stoljeća, sela od planinskih do kamenih priobalnih, bogate industrijske baštine i atraktivne arhitekture od klasicističkih vila uz more, kamenih ulica mediteranskih gradića, stadiona pod stijenama ili suvremenog bazenskog kompleksa.

U Rijeci i okolici tijekom posljednjih nekoliko godina su snimani filmovi “Diana” Olivera Hirschbiegela, romantična komedija “Ibiza”, akcijska drama “The Witness”, film “Odmetnici” o američkim marincima koji za vrijeme rata u Bosni nalaze skriveno blago na dnu jezera i niz drugih, te televizijske serije, dvije sezone “Novina”, treća sezone “Granice zločina”, šesta sezona “Protuudara (Strike back)” i serija “McMafia”.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: film, filmovi, filmske lokacije, rijeka i okolica, serije, snimanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE