Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

RijekaOnline: Smislili lažnu priču pa prevarili naivnu staricu

Za nekoliko tisuća kuna prevarili 77-godišnjakinju lažnom pričom na sred ulice - Tko smisli takvo što!?

Objavljeno 21.03.2019
Ivona Amidžić

Pulska je policija jučer zaprimila prijavu 77-godišnjakinje da je prevarena za nekoliko tisuća kuna, piše Rijeka Online.

Naime, žena je 19. ožujka u popodnevnim satima prolazila Ulicom Giardini u Puli, kada je nepoznati muškarac s tla podignuo narukvicu te joj je ponudio da je prodaju i podijele novac jer su je oboje pronašli. U tom trenutku pristupio im je još jedan muškarac, koji se predstavio kao zlatar i rekao da narukvica vrijedi više tisuća kuna i da će otići po novac i da ga pričekaju. Prvi muškarac tada je rekao da nema vremena čekati te je 77-godišnjakinji ponudio da ona otkupi njegov dio za nekoliko tisuća kuna, što je žena i učinila. Budući da se drugi muškarac nije vraćao, žena je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane na ovaj oblik prijevare, poziva ih da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo da o navedenom skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara.

U slučaju da, usprkos oprezu, do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počinitelju koji bi policijskim službenicima mogli koristiti.

foto: pixabay (screenshot)

Tagovi: lažna priča, narukvica, prevarili, prijevara, pulska policija, starica, ulica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE