Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Rumunjska zainteresirana za hrvatsko naoružanje

Rumunjska policija, koja poput Hrvatske nadzire vanjsku granicu EU, zainteresirana je za nabavu hrvatskog naoružanja

Objavljeno 14.06.2018
admin

Rumunjska policija, koja poput Hrvatske nadzire vanjsku granicu EU, zainteresirana je za nabavu hrvatskog naoružanja i opreme za specijalne namjene, istaknuto je na sastanku hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s rumunjskom kolegicom Carmen Daniela Dan.

Dvoje ministara sastalo se u četvrtak u Bukureštu uoči sastanka Salzburškog foruma, neformalne skupine zemalja srednje i istočne Europe koja potiče suradnju u pitanjima vezanim za unutarnju sigurnost.

Rumunjska policija koja samo na zaštiti granica ima oko 13000 ljudi, a strateški joj je cilj ulazak u Šengen, planira ulaganja u zaštitnu opremu. Veliki interes rumunjska ministrica iskazala je za kupnju pištolja karlovačke tvrtke HS Product, ali i zaštitnih kaciga i opreme.

Na sastanku je istaknuto da Rumunjska i Hrvatska nemaju otvorenih pitanja te da je dobra suradnja izražena u kulturnoj i gospodarskoj te posebno u policijskoj suradnji.

Izrečena je uzajamna podrška za ulazak u šengenski prostor, uz ocjenu da se zajednička europska sigurnost grad na njenim vanjskim granicama, posebno u svjetlu pojačanih trendova ilegalnih migracija.

“Sve o čemu se priča u Berlinu, Parizu i Bruxellesu i Hrvatska osjeća na svojim granicama”, kazao je Božinović, dodajući da Hrvatska u tim naporima očekuje rumunjsku potporu.

(Hina)

Tagovi: oružje, rumunjska,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE