Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Rusija u Venezueli otvara školu za pilote helikoptera

Venezuela je zadnjih tjedana postala novi kamen smutnje u novom hladnom ratu između Rusije i Sjedinjenih Država

Objavljeno 30.03.2019
Lucija Tokić

Rusija je u petak u Venezueli svečano otvorila vojnu školu za pilote helikoptera, priopćio je Rosoboroneksport, ruska javna tvrtka za prodaju oružja, a prenose glasila.

“Kapaciteti tog nastavnog centra omogućit će venezuelskim pilotima da prođu cjelovitu obuku o radu i o korištenju helikoptera Mi-17V-5, Mi-35M i Mi25T u uvjetima sličnim stvarnosti”, rekao je Vjačeslav Davidenko, glasnogovornik Rosoboroneksporta za rusku novinsku agenciju Interfaks.

Svečanost otvorenja održala se u petak u nazočnosti “ruskih i venezuelskih stručnjaka”, dodao je, ne navodeći gdje je škola smještena.

Ta će obuka “osigurati pilotima sigurniju i djelotvorniju pripremljenost te znatnu uštedu troškova školovanja”, dodao je Davidenko koji podsjeća da su se venezuelski vojnici već obučavali u Rusiji na simulatorima leta.

Od istog izvora se doznaje da je škola izgrađena na temelju ugovora između Venezuelske anonimne kompanije za vojnu industriju (CAVIM) i Rosoboroneksporta koji je dio ruskog vojno-industrijskog kompleksa Rosteh.

Venezuela je zadnjih tjedana postala novi kamen smutnje u novom hladnom ratu između Rusije i Sjedinjenih Država.

Washington priznaje Juana Guaidoa za privremenog predsjednika i traži odlazak Nicolasa Madura a Moskva optužuje SAD da želi izvesti “državni udar” u toj naftom bogatoj zemlji.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: helikopteri, piloti, rusija, škola, venezuela,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE