Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

S tržišta se povlači meksički mix i povrće za juhu minestrone

Detaljne podatke o proizvodima i povratu mogu se dobiti na broj telefona 01/2418-888 ili e-mailom na: stanic@stanic.hr

Objavljeno 13.07.2018
Alan Srčnik

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je izvijestilo potrošače o povlačenju i opozivu smrznutog povrća koje na tržište stavlja Stanić d.o.o., a riječ je o Meksičkom mixu od 2,5 kilograma i Povrću za juhu minestrone (10 vrsta povrća), neovisno o roku trajanja i LOT-u, belgijskog proizvođača Greenyard Frozen Belgium NV.

“Navedeni proizvodi povlače se radi mjera predostrožnosti zbog obavijesti belgijskog proizvođača Greenyard Frozen Belgium NV, radi postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes, u skladu s člankom 14. Uredbe (EZ) br. 178/2002 Europskog Parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane”, stoji u priopćenju.

Bakterija Listeria monocytogenes je patogeni mikroorganizam koji se prenosi hranom. Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta. Može se naći u hrani koja nije termički obrađena ili koja je kontaminirana iz okoliša. Preporuča se hranu dobro termički obraditi ili oprati prije konzumacije.

Detaljne podatke o proizvodima i povratu mogu se dobiti na broj telefona 01/2418-888 ili e-mailom na: stanic@stanic.hr.

 

 

(Hina)

Tagovi: listeria, meksički miks, minestrone,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE