Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Sabor danas o pristupačnosti mrežnih stranica

Zakon bi, sukladno direktivi, stupio na snagu 23. rujna 2019. godin ...

Objavljeno 28.09.2018
Alan Srčnik

Hrvatski sabor danas raspravlja o zakonskom prijedlogu koji bi trebao osigurati lakši pristup digitalnim javnim uslugama i informacijama svim korisnicima, s posebnim naglaskom na osobe s invaliditetom i starije osobe, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Prijedlogom zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora osigurava se provedba obveza Hrvatske iz EU direktive o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora. Zakon bi, sukladno direktivi, stupio na snagu 23. rujna 2019. godine.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma između Europske komisije u ime Europske unije i Vlade Republike Hrvatske kojim se mijenja i dopunjuje Višegodišnji sporazum o financiranju 2007.– 2013. sklopljen 9. prosinca 2014. Izmjene i dopune odnose se na dodatak „Maksimalni godišnji iznosi doprinosa EU iz IPA komponente za ruralni razvoj za 2007. – 2013. (IPARD)“, kojima se usklađuju navedeni iznosi s već provedenim financijskim korekcijama.

(Hina)

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Tagovi: Hrvatski sabor, mrežne stanice, sabor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE