Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

SAD: Stotine prosvjeda diljem zemlje

Američki aktivisti traže od Trumpa da ne opstruira istragu ruskog upletanja u američke izbore 2016.

Objavljeno 08.11.2018
Lucija Tokić

Američki aktivisti danas će održat stotine prosvjeda diljem zemlje kako bi zatražili od predsjednika Donalda Trumpa da ne opstruira istragu ruskog upletanja u američke predsjedničke izbore 2016.

Organizatori prosvjeda pod sloganom “Nitko nije iznad zakona”, koje će predvoditi aktivistička skupina MoveOn, pozvali su građane da se okupe u gradovima u 17 sati u četvrtak kako bi pružili potporu istrazi posebnog tužitelja Roberta Muellera.

Akciju je izazvao Trumpov potez u srijedu da zamjeni državnog odvjetnika Jeffa Sessionsa predstojnikom njegova ureda Matthewom Whitakerom.

Američki glavni državni odvjetnik Jeff Sessions podnio je ostavku na zahtjev predsjednika Trumpa koji mu zamjera što se isključio iz istrage o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016.

Fox News pročitao je pismo u kojem Sessions navodi kako je takav potez od njega zatražen.

U koraku koji bi se mogao odraziti na istragu ruskog upletanja u izbore koju vodi posebni istražitelj Mueller, Trump je zamijenio Sessionsa i objavio da će ga naslijediti Whitaker, koji je bio predstojnik Sessionsova ureda.

Sessions je izgubio predsjednikovo povjerenje, iako je ostao vjeran programu Bijele kuće. Session je tražio izuzeće u istrazi ruskog upletanja u američke izbore 2016. zbog svojih kontakata s veleposlanikom.

(Hina)

foto: Unsplash (ilustracija)

Tagovi: američki aktivisti, donald trump, istraga, prosvjed,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE