Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Senatori kritiziraju Trumpovu izjave s konferencije s Putinom

Trump je najprije više od dva sata razgovarao izravno s Putinom u nazočnosti samo prevoditelja, a kasnije su se razgovorima pridružila njihova izaslanstva

Objavljeno 17.07.2018
Alan Srčnik

Vodeći senatori demokrata ali i republikanaca u ponedjeljak su kritizirali izjave predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s  konferencije za novinare nakon razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u finskom Helsinkiju.

Senator Lindsey Graham, jedan od vodećih republikanaca, ocijenio je kako je Trumpov nastup na konferenciji za tisak u Helsinkiju poslao Moskvi poruku o “slabosti” SAD-a.

Trump je u ponedjeljak rekao kako ne vidi razloga za vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin “krajnje energično i snažno zanijekao”.

“Naši odnosi nikada nisu bili gori nego sada, ipak to se promijenilo prije oko četiri sata”, rekao je Trump na konferenciji za novinare.

Trump je najprije više od dva sata razgovarao izravno s Putinom u nazočnosti samo prevoditelja, a kasnije su se razgovorima pridružila njihova izaslanstva.

“Propuštena prilka za predsjednika Trumpa da odlučno pozove Rusiju na odgovornost za miješanje 2016. i uputi snažnu poruku glede budućih izbora. Taj odgovor predsjednika Trumpa Rusija će vidjeti kao znak slabosti i stvoriti mnogo više problema nego ih riješiti”, napisao je Graham na Twitteru.

Republikanski senator Jeff Flake na Twitteru je Trumpove riječi ocijenio “sramotnim”.

“Nikada nisam mislio da ću doživjeti dan u kojem će američki predsjednik stajati na podiju s ruskim predsjednikom i za rusku agresiju okriviti Sjedinjene Države. To je sramotno”, napisao je Flake.

Vođa demokrata u senatu Chuck Schumer napisao je na Twitteru da su Trumpovi postupci “osnažili naše protivnike i oslabili našu obranu i obranu naših saveznika”.

“Nepromišljeno, opasno i  slabo je da se predsjednik Sjedinjenih Država svrsta uz predsjednika Putina protiv američkog zakona, američkih dužnosnika obrane i američkih obavještajnih agencija. Predsjednik se stavlja ispred naše zemlje”, napisao je Schuman.

(Hina)

Tagovi: helsinki, putin, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE