Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Šestero poginulih i 16 ozlijeđenih u nesreći vlaka na mostu u Danskoj

Nesreća se dogodila rano ujutro u srijedu kada je predmet pogodio putnički vlak na mostu preko Velikog Belta koji povezuje dva otoka i natjerao strojovođu da naglo zakoči.

Objavljeno 02.01.2019
Marko Leskovar

Šest osoba je poginulo, a 16 je ozlijeđeno u srijedu u nesreći vlaka na mostu koji povezuje danske velike otoke Zealand i Fyn.

Policija s otoka Fyna potvrdila je broj poginulih, o čemu je ranije izvijestio danski operater vlakova DSB. Riječ je o preliminarnim podacima, navodi policija.

Nesreća se dogodila rano ujutro u srijedu kada je predmet pogodio putnički vlak na mostu preko Velikog Belta koji povezuje dva otoka i natjerao strojovođu da naglo zakoči.

Prema DSB-u, u vlaku je bio 131 putnik i tri člana osoblja. Željeznička kompanija zasad odbija komentirati uzrok nesreće.

Dijelovi teretnog vlaka iz suprotnog smjera su možda doveli do nesreće, izvijestili su danski mediji.

Fotografije s mjesta događaja prikazuju teretni vlak s poderanom ceradom na više vagona.

Most dug 18 kilometara iznad tjesnaca Velikog Belta, kao i most Oresund koji povezuje Dansku i Švedsku, bili su ranije zatvoreni za promet zbog olujnih vjetrova koji su izazvali nestanak struje i zastoje u prometu u velikim dijelovima Skandinavije.

“Užasna nesreća vlaka na mostu Veliki Belt Danskoj u rezultatu oluje Alfrida. Naše su misli s ozlijeđenima i obiteljima poginulih”, napisao je švedski premijer Stefan Lofven na Twitteru, a prenosi Reuters.

U srijedu ujutro u Švedskoj je više od 100 tisuća domova ostalo bez električne energije zbog pada stabala.

Most Veliki Belt jedan je od najvažnijih prometnih pravaca u Danskoj. Mnogi putnici iz Njemačke prelaze preko mosta kada idu do glavnog grada Danske ili nastavljaju do Švedske.

Tagovi: Danska, most, nesreća, vlak,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE