Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Silicijska dolina ugostila treću konferenciju hrvatsko – američkih stručnjaka

U četiri dana okupilo se više od 300 stručnjaka, akademika i studenata

Objavljeno 22.10.2018
Marko Leskovar

Udruga hrvatsko američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals ACAP) u Silicijskoj dolini, održala je svoju treċu konferenciju na kojoj se u četiri dana okupilo više od 300 stručnjaka, akademika, studenata kao i aktivnih članova pojednih zajednica iz SAD-a, Kanade, Francuske, Njemačke, Škotske, Australije i Hrvatske.

Četiri dana na konferenciji se raspravljalo o poduzetništvu, tehnologiji, umjetnosti, zabavi kao i o trenutnim inovacijama na području istraživanja matičnih i kancerogenih stanica. Među njima je bio i poznati stručnjak za tumore dr. Ivan Đikiċ koji je govorio o inovacijama i trenutnim trendovima na tom polju istraživanja. Također se osvrnuo na izazove s kojima se znanstvenici u Hrvatskoj susreċu, poglavito na poljima znanosti, medicine i inovativne industrije.

ACAP je priopćio veliki rast udruge, naime, od prošlogodišnje konferencije koja je održana u Chicagu, udruga je čak utrostručila svoju veličinu po broju članova. Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka povezuje stručnjake, poduzetnike, akademike, studente i aktivne članove zajednica. Cilj je poticati rukovođenje, suradnju te promicati unapređivanje rješavanja pitanja relevantih za hrvatsko-američku zajednicu.

Foto: Hina

Tagovi: hrvatsko američka, konferencija, silicijska dolina, tehnologija, znanost,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE