Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Sinčić: Vlada mora čim prije zauzeti odlučan stav prema migrantima

Ne znamo kakva je zajednička politika prema migrantima naših susjednih zemalja, odnosno zemalja članica EU-a, kaže čelnik Živog zida

Objavljeno 20.06.2018
Alan Srčnik

Zastupnik Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) upozorio je u srijedu da BiH postaje žarište, odnosno hot spot za izbjeglice, te pozvao hrvatsku Vladu da čim prije zauzme odlučan stav prema migrantima.

BiH postaje žarište za migrante, a Hrvatska se u ovom trenutku nije jasno postavila prema tom pitanju. Ako to ne učini, dogodit će joj se da ona postane žarište, rekao je Sinčić u Hrvatskom saboru.

Struka kaže da se dnevno u BiH vraća 200 ljudi iz Hrvatske, rekao je zastupnik podsjećajući da je u Europi došlo do promjene migrantske politike.

U Italiji je nova vlada zabranila pristajanja brodovima koji spašavaju izbjeglice, razmišlja se o zatvaranju Lampeduse, u Austriji nova vlada vodi konzervativnu politiku, Mađarska je odavno prva dignula žicu, pobrojao je Sinčić.

Ne znamo kakva je zajednička politika prema migrantima naših susjednih zemalja, odnosno zemalja članica EU-a, kaže čelnik Živog zida.

(Hina)

Tagovi: sičnić, vlada rh, živi zid,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE