Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Sjednica Vlade na otoku Hvaru

Današnja sjednica u Hvaru posvećena politici razvoja hrvatskih otoka i turističkoj godini

Objavljeno 26.10.2018
Lucija Tokić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je jučer da je sjednica Vlade koja će se danas održati u Hvaru već pola godine pripremana, a posvećena je politici razvoja hrvatskih otoka te turističkoj godini, upravo u sklopu Dana hrvatskog turizma, a u povodu 150 godina turizma na otoku Hvaru.

“Za nas je to sjajna prigoda da cijeloj javnosti predstavimo prvo da je bila milijarda eura ulaganja u hrvatski turizam, da ćemo imati ove godine 19 i pol milijuna turista, 106 milijuna noćenja, više od 12 milijardi eura prihoda. Dakle, jedna sjajna godina koja će potvrditi da nam turizam daje 20 posto BDP-a, plan za daljnja ulaganja, nagrade najboljim turističkim destinacijama”, istaknuo je premijer Plenković.

“I mislim da je to poticaj za iduću godinu svim turističkim djelatnicima, onima koji su vezani za hrvatski turizam”, dodao je.

 IZVJEŠĆE O PROVEDBI AKTUALNOG ZAKONA O OTOCIMA

Kada je riječ o otocima najavio je da će se na sjednici Vlade čuti izvješće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac o provedbi aktualnog Zakona o otocima.

Naglasio je da su ukupne investicije svih aktera, dakle i javnih poduzeća i svih resora za hrvatske otoke milijarda i 700 milijuna kuna.

“Mi idemo nakon 20 godina s novim Zakonom o otocima, konceptom pametnih otoka, bolja povezanost, bolja kvaliteta života ljudi na otocima, 49 podtočaka u točci sedam na konkretnim projektima svih županija, dakle, ovo nije sjednica posvećena samo otocima u Splitsko-dalmatinskoj županiji nego cijeloj Hrvatskoj”, istaknuo je premijer Plenković.

Na Vladinu sjednicu  u Hvaru pozvali smo sve naše župane priobalnih županija i saborske zastupnike, dodao je.

“I očekujem da sutrašnja sjednica Vlade u Hvaru, nakon što smo investirali i pomogli obnovu i hvarskoga kazališta i Arsenala, bude zaista referentna za politiku hrvatske države prema otocima i prema turizmu”, poručio je premijer Plenković.

(Hina)

foto HINA/ Robert KOREN/ ml

Tagovi: hvar, sjednica, turizam, vlada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE