Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Sladoljev: Napad na profesore trebalo bi tretirati kao napad na službene osobe

Sladoljev ističe kako za profesore nema instituta zaštite

Objavljeno 06.12.2018
Lucija Tokić

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev pozvao je danas Ministarstvo obrazovanja da prihvati sindikalni prijedlog prema kojem bi se napad na profesore tretirao kao napad na službene osobe jer, kako je pojasnio, za profesore nema instituta zaštite.

„Profesor nema mehanizam protiv učenika koji ga vrijeđa i psuje, nego to mora trpjeti. Ako učenika istjera iz razreda, a učeniku se nešto dogodi, profesor će krivično odgovarati”, upozorio je Sladoljev u saborskoj stanci za slobodni govor.

Naveo je čakovečki slučaj gdje je prema navodima medija profesor napao učenike, a kasnije se ispostavilo da tomu i nije bilo tako u potpunosti. „Čovjek godinama radi u toj školi i mjesecima su ga učenici maltretirali, gađali kredama, a sustav ga nije štitio. Ne opravdam njegov čin, ali ga mogu razumjeti jer sam i sam radio u školi”, rekao je Sladoljev.

Vrijeme je, poručio je, da se pokrene sustav i da se ne ponovi slučaj profesora u Čakovcu koji je štiteći svoj dignitet postupio na neprimjeren način.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: marko sladoljev, mehanizam zaštite, napad na službenu osobu, nasilje, profesori, škola, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE