Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Snijeg zabijelio Dalmatinsku zagoru

Meteorolozi tvrde kako je najviše snijega napadalo u Imotskoj krajini - desetak centimetara, dok je prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske

Objavljeno 15.12.2018
Alan Srčnik

U većini gradova i općina Dalmatinske zagore subota je osvanula pod bijelim pokrivačem, pa  je tako snijeg zabijelio Imotski, Sinj, Trilj, Dugopolje, zaleđe Omiša, makarsko područje, pa čak i Brač.

Meteorolozi tvrde kako je najviše snijega napadalo u Imotskoj krajini – desetak centimetara, dok je prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske. Dežurne cestarske službe su ceste posule solju, no unatoč tome vozače i dalje upozoravaju na krajnji oprez zbog skliskih cesta i s obzirom da će tijekom vikenda i dalje biti dosta hladno, te se očekuje nastavak snježnih padalina.

Prema podatcima Meteorološke postaje Split-Marjan u tom je gradu jutros izmjereno 3,9 stupnjeva, dok je osjet temperature -9,3 stupnja, puše sjeverno-istočni vjetar koji bi tijekom popodneva trebao okrenuti na jaču buru. Danas će najniža temperatura u Splitu iznositi 2,2 stupnja, najviša će se popeti do 4,9 stupnjeva, dok će prosječna temperatura iznositi 3,7 stupnjeva.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: Dalmacija, Imotski, snijeg, zagra,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE