Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

SP Rusija: Ludo finale – prvi autogol, VAR, oluja nad Moskvom, šest pogodaka i pjesma hrvatskih navijača

Hrvatski navijači priredili su sjajnu atmosferu na stadionu Lužnjiki, no nažalost 'slavlje Vatrenih' pokvarili su francuski nogometaši koji su razbili hrvatske snove o svjetskom naslovu.

Objavljeno 15.07.2018
Antonela Verković

Reprezentacije Hrvatske i Francuske odigrale su jedno od ‘luđih’ finala u povijesti svjetskih prvenstava.

Bilo je to neobično finale u kojem je postignut prvi autogol u povijesti dosadašnjih finala, te prvi put u finalima korištena VAR tehnologija, nažalost kod oba slučaja su u ‘glavnim’ ulogama bili hrvatski igrači.

Marijo Mandžukić je u 18. minuti zatresao vlastitu mrežu, a u 38. minuti je Ivan Perišić igrao rukom u našem kaznenom prostoru.

Bilo je to i najefikasnije finale nakon 1958. godine kada je Brazil u Stockholmu pobijedio Švedsku 5-2.

Ludo je bilo i vrijeme i skoro cijelu utakmicu je nad Moskvom grmilo i sijevalo uz povremenu kišu.

Finale je pratilo 78.000 gledatelja, pri čemu barem 20.000 hrvatskih navijača, dok je Francuza bilo pet puta manje.

Stoga niti ne čudi što je atmosfera u pojedinim trenucima bila kao da se igra na nekom od hrvatskih trgova gdje su ljudi pratili dramu finala.

Hrvatski navijači priredili su sjajnu atmosferu na stadionu Lužnjiki, no nažalost ‘slavlje Vatrenih’ pokvarili su francuski nogometaši koji su razbili hrvatske snove o svjetskom naslovu.

U 52. minuti susret je nakratko prekinut nakon što je troje navijača odjevenih u uniforme utrčalo na teren. No, zaštitari su ih brzo iznijeli s travnjaka.

Hrvatski navijači se nisu predavali, baš kao niti nogometaši, niti u trenutku kada su Francuzi poveli 4-1. Mario Mandžukić je u 69. minuti smanjio na 2-4 i vratio nadu što je bio novi signal za buđenje tribina.

Nažalost, do kraja utakmice ‘Vatreni’ nisu uspjeli zaprijetiti vratima Huga Llorisa i Francuska je nakon 1998. po drugi put u povijesti postala svjetski prvak. I tada je pobijedila Hrvatsku, ali u polufinalu.

(Hina)

Tagovi: finale sp-a, francuska, hrvatska, moskva, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE